ECORUNNERS 2016: Eric Timmer

facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Wat zou iedereen over jou moeten weten?
Ik ben Eric Timmer. Geboren op 4 januari 1972 in Apeldoorn. Getrouwd met Natasja Timmer – Slijkhuis en vader van Wessel Timmer. De chauffeur Dick Timmer, binnen de Ecorunners bekend als Ome Dick, is mijn oom. Samen met Ome Dick al 3 of 4 keer de Rolling Stones bezocht. Verder zeer brede muziek interesse, volgens mijn vrouw ook ouwe lullen muziek maar daar verschillen wij van mening over. Sinds een jaar 14 regelmatig aan het hardlopen, daarvoor gevoetbald, getennist en korte tijd in de fitness zaal rond gelopen. In 2006, 2013 en 2014 een marathon gelopen.

Welk moment is de mooiste uit je leven en vergeet je nooit meer?
En natuurlijk is voor mij het mooiste moment uit mijn leven de geboorte van mijn zoon Wessel, het meest wonderbaarlijke daaraan is nog wel dat ondergetekende held op sokken niet is flauw gevallen. Op een zeer goede tweede plaats komt mijn trouwdag.

Wat vind je het mooiste aan het deelnemen aan de Roparun? 
Ik doe nu voor de derde keer mee aan de Roparun. In 2014 en 2015 gestart in Hamburg. Het “Roparun virus” heeft mij redelijk te pakken. Het mooiste is dat je met een team verschillende mensen een geweldige prestatie neer zet. Ook dit jaar weer zie je dat we als team geweldig veel voor elkaar krijgen. En ik ben er van overtuigd dat we ook nu weer een fantastische trip gaan beleven van Parijs naar Rotterdam. Een ervaring voor het leven.

Wie of wat inspireert je?
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” 

Dat ik daar op kleine schaal een bijdrage aan kan leveren is mijn inspiratie voor deelname aan de Roparun.

Waarom doe jij mee aan de Roparun?
In 2013 als toeschouwer van de Roparun bij de doorkomst door Apeldoorn langs de kant van de weg gestaan. Geïmponeerd door de verlichte hesjes die je in het donker van ver ziet aan komen, langzaam dichter bij ziet komen en vervolgens aan je voorbij ziet trekken en verdwijnen in verte ontstond de wens om daar ook een keer deel van uit te kunnen maken. Via een Ecorunner van het eerste uur, te weten Raoul Huisman, binnen het team gekomen. Onderweg vertelde ik het verhaal van de hesjes aan fietser Mischa Schoep, waarop hij zei : “Maar Eric je bent nu een hesje!” Ja en dat is waar natuurlijk ik ben ook een hesje. Uiteraard spreekt het doel van de Roparun ook mij aan. Ook binnen mijn familie zijn er mensen die geconfronteerd zijn met die vreselijke ziekte kanker. En als je dan langs de Daniël den Hoed kliniek komt en je krijgt applaus van de mensen die niet voor hun plezier daar verblijven dan weet je zeker waar je het voordoet. Ik vind best dat wij met zijn allen een grote prestatie neerzetten maar wat wij doen is een keuze die wij maken om dat te doen. Na een paar dagen spierpijn en goed slapen ben je er weer door. De mensen waar wij het voor doen hebben niets te kiezen.
 

Eric Timmer

facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Een reactie plaatsen