ECORunners stellen zichzelf voor, deze keer: Gerard Martijn

facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Gerard Martijn groot

Mijn naam is Gerard Martijn. Ik ben 28 jaar en fysiotherapeut. Ik werk 4 dagen in een fysiotherapie praktijk in Houten en ben ik bezig met de Master opleiding tot manueel-fysiotherapeut.

Naast werken en studie probeer ik tijd te maken voor sport zoals hardlopen, obstacle runs en zeilen. Verder ben ik ook hockey keeper. Marianne (1 van de lopers) die bij mij in het hockey team zit vertelde op een gegeven moment dat ze weer een training had gehad, “ we hebben even een rondje van 60km gedaan”. Ik was direct een en al oor. Zo maakte ik kennis met de Roparun en team Ecorunners. Ze vertelde over het team, de Roparun en de achterliggende gedachten.

Niet veel later kwam ze naar mij toe. Heb je zin om mee te gaan. Je mag kiezen, je mag mee als loper maar we hebben ook nog een fysio nodig. Heel lang had ik niet nodig. Ik ga mee. De keuze tussen lopen en verzorger vond ik lastiger. Beide zijn erg leuk! Toch heb ik gekozen om als fysiotherapeut mee te gaan, misschien volgend jaar lopen ☺.

Naast dat ik er straks voor het team ben, als ze er doorheen zitten of als ze kleine blessures hebben, zijn we tijdens de Roparun er voor heel veel anderen. Het mooie doel waar we voor rennen. Dit geldt ook voor mij persoonlijk. In 2010 heb ik mijn moeder verloren aan kanker. Maar in de tijd voor het overlijden hebben we samen, mijn vader, mijn moeder, mijn vriendin en ik, nog een hele mooie tijd gehad. Dagjes uit, samen thuis. Kortom quality time. Daarnaast waren er altijd vrienden, vriendinnen en familie die er vaak voor haar waren om een dagje even wat leuks te doen. Thuis kerstdecoratie maken, bloemenkransen, of gewoon gezellig thuis een kop koffie of thee drinken.

Stichting Roparun verzamelt geld in voor verschillende kleine stichtingen die voor (palliatieve) (na)zorg voor kankerpatiënten zorgen. Een mooi doel dus.

Vrijdag 22 mei gaan we als team Ecorunners naar Hamburg om op zaterdag de tocht af te leggen om met z’n allen weer te eindigen in Rotterdam. Een zware loop, maar we gaan het redden.

facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Een reactie plaatsen